Over ons

De Civitas Studiosorum in Fundamento Reformato is een christelijke studentenvereniging met een gereformeerde grondslag. De C.S.F.R. is een uitstekende plaats om nieuwe vrienden te ontmoeten in de omgeving van je studentenstad. Met elkaar bestudeer je de Bijbel en leer je te staan voor je overtuiging. Samen met andere leden zoek je naar antwoorden op vragen die bij jou leven. De C.S.F.R. biedt ook de ruimte om te ontplooien door jezelf te verdiepen in uiteenlopende onderwerpen en door allerlei zaken te organiseren.

We zijn een grote vereniging met een landelijk bestuur. Ook de negen disputen, verspreid over studentensteden, hebben elk een eigen bestuur. We hebben als doelstelling om voor onze leden de mogelijkheid tot bezinning op hun toekomstige verantwoordelijkheid in kerk en samenleving te creëren. In het kader van deze doelstelling worden op de disputen onder andere Bijbelkringen, lezingen, studiekringen en andere verdiepende activiteiten georganiseerd. Naast deze plaatselijke activiteiten zijn er landelijke activiteiten waarop studenten van verschillende disputen elkaar kunnen ontmoeten, zoals conferenties en sport- of muziekdagen.

De nadruk ligt echter op de activiteiten binnen het dispuut. Plaatselijk bestuderen we de Bijbel, onze gereformeerde beginselen en overige wereldbeschouwingen in het licht van deze beginselen. Ook is er veel tijd voor het opbouwen van onderlinge vriendschappen. Dat noemen wij ook wel ‘amicitia’. De amicitia komt tot uiting tijdens activiteiten zoals borrels, weekenden, gala’s, buitenlandse reizen en nog veel meer.

Komt u gerust eens een kijkje nemen!

Amicitia semper! Vriendschap voor altijd!